vrijdag 13 juni 2014

Ben het zat...

Dat klinkt veel erger dan het is hoor. Ik ben mezelf qua gewicht zat...

Dit is hoe het nu is:En dit is hoe ik weer wil zijn:


En daar zitten wel wat kilo's (en niet te vergeten een zwangerschap) tussen. Het is niet eens zo heel lang geleden, 3 jaar...
En nou ben ik eigenlijk al een behoorlijke afvalspecialiste, ik ben in 2002/2003 echt enorm veel afgevallen, zo'n 43 kilo! Toen ik de 3 cijfers bereikt had vond ik het toen genoeg geweest en heb ik mezelf op dieet gezet. Tot ik tot een te mager meisje met maat 34 teruggevallen was. En nog mezelf een dikke buik vond hebben... Ik begon 's ochtends met een mueslireepje, 2 koekjes op een dag, 1 a 2 boterhammen en avondeten. That's it... En iedere dag op de weegschaal, bang dat ik aangekomen was. Tja, lichtelijk anorectisch, was echt niet gezond. Dat heb ik los kunnen laten dankzij mijn lieve man!

Toen ik Marco heb leren kennen woog ik 62 kilo. Nadat we zijn gaan samenwonen zo'n 74 kilo. Niks mis mee. Maar gaandeweg tot 86 gegaan. Toen begonnen met Weight Watchers omdat ik het deze keer gezond wilde doen. In totaal 6 kilo afgevallen tot ik zwanger raakte. En toen was het hek van de dam... 97 kilo op het laatst, baby eruit en kilo's er niet af... Maar nogmaals: nu ben ik het echt beu mezelf op foto's terug te zien. In winkels naar grote maten moet grijpen. Met spiegels en ramen niet altijd blij ben. Met trots weer in een badpak rond een zwembad kunnen lopen. Kortom... Ik ben overigens heel blij dat het voor Marco niets uitmaakt of de verpakking small is of extra large, het gaat hem om mij als persoon en hij vindt me een lekker ding :)

Ik ben afgelopen week weer begonnen met Weight Watchers. Mijn streven is nogmaals het gewicht (en het lichaam) dat ik had tijdens onze vakantie in Egypte in 2011. Heb nog zo'n 16 a 18 kilo te gaan voor ik zover ben. Het liefste zelfs nog een klein beetje meer, maar in ieder geval terug naar 80.

De komende tijd zal ik af en toe berichten over mijn strijd met de pondjes en kilo's, met hopelijk een goed resultaat en t.z.t. mooie slankere foto's! Wish me luck!


16 opmerkingen:

Annemieke Jacobs zei

Succes! Het belangrijkste is dat je je goed voelt.

Marjolein zei

Wat dapper dat je er zo eerlijk voor uit komt op je blog!
Ik wens je heel veel sterkte en succes!!

Groetjes Marjolein

wendy blomme zei

Oooh ik begrijp je! 2 jaar geleden mijn best gedaan om wat kilo's kwijt te spelen; resultaat: -12kg. Dat kunnen vasthouden maar vorig jaar 2x een voet operatie gehad (voor klauw tenen dus dwz telkens 6w pinnetjes in mijn tenen, dus rondlopen is heel moeilijk, de tv & zetel waren mijn beste vrienden) en toen terug enkele kilo's erbij door de immobiliteit. Nu 5 maand na mijn bevalling hangen er ook hierdoor nog 5 kg extra aan, dus totaal = + 10 kg! Maar de zin om weer te sporten is ver zoek. Vooral dat buikje is er te veel aan maar ja... Alvast veel succes! Wie weet word ik een stille bondgenoot!

Pauline zei

Succes! Maar onthoud dat je zo ook al een mooie meid bent! en helaas eist het moederschap zijn tol...ik heb ook niet meer maatje 34/36 van toen ik 20 was, daar moet je je bij neerleggen, maat 40 is ook gewoon goed!

Nina-hobbysite zei

Veel geluk! Je kan het. Ik vind 16 kilo beetje erg veel om af te vallen dan hou je niets over. Ik zou zelf ook nodig is moeten starten. Maar eerst even op vakantie.

Julie Tucker-Wolek zei

So fun!!!!

Je@net zei

En dat gaat je zeker lukken, Natalie. Je kunt het, dat heb je tenslotte al een keer bewezen!
Heel veel succes gewenst!

Tania zei

Ik wens je heel erg veel succes!
Kledij shoppen is bij mij ook steeds een erg frustrerende bezigheid. Vorige week nog mogen meemaken.
Weer met niks naar huis gekomen...

Chantal van HaakBrei-n zei

Kom op hoor, je kan het! Ik zal je blijven aanmoedigen. X Chantal

Createlas zei

Moedig om dit zo te vertellen! Na twee zwangerschappen was ik 22 kg zwaarder. Daarvan kon ik er 10 kwijtspelen via weight watchers. Maar nog steed 14 kg teveel en daar strijd ik al een tijdje tegen. Sinds enkele weken ben ik gaan praten met voedingsdeskundigen in het ziekenhuis. Na een perfecte bloedtest en het reeds perfecte voedingschema dat ik al jaren hanteer wil men gaan werken op proportionering en sport. Sinds twee dagen liet ik me een tijdelijke (6maand) maagballon zetten. Een methode perfect voor obesitas klasse 1 patienten en leren hoeveelheden aanpassen. Heb de voorbije dagen al veel afgezien en mijn lijf uitgekotst maar beetje bij beetje gaat het beter. Na een week zou de maag stabilliseren en kan het echte dieet beginnen, nu enkel maar sapjes... Iedereen moet de oplossing zoeken die bij hem hoort . Jou wens ik alle moed en doorzetting want uit ervaring weet je dat het de moeite loont die kilo's weer kwijt te zijn... succes!!!

Yvonne zei

Heel veel succes. Ik ken het zeker ook. Na mijn zwangerschap weer terug op mijn gewicht en nu door medicijnen 10 kilo erbij. Ook ik ben weer met weight watchers begonnen, wat me ooit goed heeft geholpen. Alleen wil het nu nog niet zo lukken.

Brenda zei

Je kunt het!! Heel veel succes meis, gaat vast helemaal goedkomen!!
Groetjes,Brenda

Inge Roosen zei

Ik snap je best wel en in wens je dan ook héél veel succes!!!
Maar ik vind je mooi zoals je bent en op dagen dat het wat moeilijker is ga je gewoon de goede dingen in je leven tellen, fantastische dochter en man lees ik al :-)

Hilde zei

Heel veel succes en geloof in jezelf, je kan het! Als je je beter in je vel voelt met wat kilo's minder, moet je er voor gaan, maar doe het op een gezonde manier. Ik vind trouwens dat je een heel mooi gezicht hebt, dat springt er echt uit, zo fris en een vriendelijke uitstraling!

Viv zei

Het is je al eerder gelukt dus gaat nu zeker goed komen!
Veel suc6 :)

Groetjes Viv

Marlies zei

Zo herkenbaar dit! De strijd met (over)gewicht die altijd lijkt te blijven. En het is zo makkelijk om door te slaan en geobsedeerd te raken.
Fijn dat je een lieve man hebt die steunt (door dik en dun ;-) ).

Superknap trouwens dat je zo eerlijk bent op je blog over dingen waar je mee worstelt. Op internet is het zo makkelijk om je beter voor te doen, terwijl dat natuurlijk helemaal niet nodig is. Ik vind dat zelf wel lastig. Ik blog nog maar een paar maanden, maar ben geneigd om het alleen over mijn frutsels te hebben, terwijl wat persoonlijke info juist vaak zo leuk is om wat meer over iemand te weten te komen.

In ieder geval heel leuk om jouw blog te lezen. Wat ben je een leuk mens en zo creatief!

Groetjes, marlies