zaterdag 26 juli 2014

Klusweek 1

Afgelopen vrijdag hebben we de sleutel gekregen van ons nieuwe huisje! Nog een paar weekjes aan de slag in het weekend en dan is de verhuizing een feit. Het eerste weekend hebben we onder andere benut voor het schoonmaken en sausen van de muren. Hier een update:

Zondag 20 juli
Op naar ons huisje. Paps en mams komen ook, wat fijn dat ze komen klussen!
Eerst maar eens de keuken een sopje geven, dan kunnen we iedere keer weer wat servies verhuizen.
De mannen gaan ondertussen aan de slag met de muren boven. Het is dan wel een nieuwbouwhuis, er zit van dat vreselijke grijze bouwbehang op. Geen gezicht. Vandaar dat bijna alle muren een mooie witte latexlaag krijgen. De rest een mooi kleurtje. Eerst dus maar het witte deel...

Sophie speelt indertussen vrolijk, natuurlijk hebben we een hoop speelgoed voor haar meegenomen.

Hier zit ze nog keurig op het kleed met nog een mooie rode legging. Heeft niet lang geduurd...
Ondertussen zijn mams en ik aan de slag gegaan met de achtertuin. Het onkruid staat kniehoog overal, daar moeten we hoognodig iets aan doen. Eerst de lange stengels eruit, met dit als resultaat:

En daarna het echte werk. Al het kleinere onkruid moet verwijderd worden en uiteindelijk omgeharkt. Het is superwarm en we moeten elkaar echt afwisselen. We zijn nog niet helemaal klaar maar aan we zijn toch al behoorlijk ver gekomen.

Nog even een kijkje in mijn eigen kamertje. De muren zijn daar al wit!

Ik heb daar een geweldig uitzicht op het kanaal. Denk dat dat heel inspirerend gaat werken, heb ook al bedacht dat voor het raam een tafel komt waaraan ik lekker mijn gang kan gaan!

Donderdag 24 juli:
Mams komt helpen met inpakken! Zo fijn. Het is best lastig om alles op tijd ingepakt te krijgen met een peutertje van 20 maanden die de hele tijd rondscharrelt en echt O-VER-AL aanzit. Ik pak iets op, leg het in een doos en Sophie haalt het er weer uit om vervolgens het ergens anders weer neer te gooien. Aaarrgggh. Ze bedoelt het goed hoor, ze is nieuwsgierig en wil heel graag helpen maar frustrerend is het wel een beetje. Dus hulp neem ik zeker aan!
Moet haar nog wel even ophalen, maar na de koffie aan de slag! Doordat we met zijn tweetjes zijn is het makkelijker Sophie in de gaten te houden. En schieten we erg goed op. Binnen een paar uurtjes hebben we de hele garage opgeruimd!


Zaterdag 26 juli:
Weer een schilderdagje op de agenda. Eerst maar eens naar de bouwmarkt voor verf. Pink paradise voor Sophies kamer! Nou ja, de kleur heet "rozenkwarts". Deze komt ook op mijn kamertje. En verder de kleur "canvas" voor onze slaapkamer.
Verder komen de tegels vandaag. Drukke dag dus weer!
Onze tuin ligt er nu weer wat minder mooi bij...

Komt goed! Binnenkort omspitten en gras erin. Ziet het er meteen beter uit!
Marco en mams hebben flink moeten tillen:

In totaal weegt alles namelijk zo'n 900 kilo... En dat moest allemaal van een pallet naar de schuur worden getild... Maar het lukt!
Het is de bedoeling dat paps meehelpt, maar die heeft vanochtend een schroevendraaier in zijn hand gestoken... Oeps... Met een EHBO-bezoek, een dikke hand, een antibioticakuur en een mitella als gevolg...

Aan het eind van deze week is de balans: alles is boven wit, het roze is al 1 keer gedaan en de tegels zijn bezorgd. op naar de tweede klusweek!

12 opmerkingen:

HaakBrei-n zei

Succes met de verhuizing, leuk uitzicht zo op het kanaal;-) en wat een pech voor je papa, hopen maar dat het snel geneest die wond.X Chantal

Nina-hobbysite zei

Ondanks dat warme weer, toch veel vorderingen gemaakt. Veel succes nog met klussen. Ben benieuwd hoe het allemaal gaat worden.

Je@net zei

Een hele klus, maar vele handen maken licht werk. Fijn dat je ouders zo goed meehelpen!
Jullie schieten al lekker op en wat een heerlijke eigen plek krijg je straks!

Pauline zei

Pfffffffff! en dat met deze warmte! Heel veel succes met al het geklus en de verhuizing!

Hilde zei

Proficiat met jullie huis en wat is er al veel werk verzet, zeg! Komt helemaal goed!

Viv zei

Ziet er al goed uit en je hebt er helemaal zin in kan ik lezen! Wat leuk voor jullie!
Dat Sophie overal aanzit komt me heel bekend voor, dat is voorlopig nog niet gedaan ;)
Beterschap voor jullie paps!

Groetjes!

Julie Tucker-Wolek zei

Looks like you have been busy!!

Brenda zei

Dat ziet er al goed uit!! (behalve de hand van je vader dan, beterschap!!) veel succes met de rest!

Johanna zei

Oowh ergens heerlijk om zo lekker alles op te bouwen, maar je zult ook wel heel blij zijn als het achter de rug is. Heel veel plezier met klussen :) en succes met alles verhuizen!

Patricia zei

Waat leuk om te verhuizen naar een nieuwbouwhuis, want nu kun je het helemaal naar jullie smaak inrichten. Veel geluk !

Ellen van Vuuren zei

ow heerlijk straks wonen in een supermooi, fris nieuw huis ! Arme papa..hopelijk is het snel genezen. Ik zie dat hij net als hier de mannen trouwens er niet veel van heeft geleerd want wie gaat er nou op teenslippers klussen ?? hihi (doen ze hier namelijk ook)
Wens jullie een gezellige verhuizing

Annemieke Jacobs zei

Er zit vordering in. En wat is Sofie groot aan het worden. Prachtig die staartjes!