vrijdag 5 december 2014

Steampunk carnavalsrok

Ik kan geen ruffles meer zien... Ik ben eindelijk begonnen aan mijn carnavalskostuum. Ik heb er in een eerdere post al over gehad, aankomende Carnaval wil ik echt iets anders!

Natuurlijk heb ik veel te veel projectjes lopen... Mijn quiltje, de HAED's, tussendoortjes als Dora-rugzakjes, kortom het carnavalsgebeuren werd steeds vooruit geschoven. Maar aangezien het nu al december is en carnaval 14 februari werd het echt tijd te starten! De stof voor de rok had ik natuurlijk al maanden in huis, gevonden bij Deelen in Helmond voor 1,50 per meter. Wilde eerst 4 meter kopen maar op het laatste moment toch maar een metertje extra gekocht (ach, voor 1,50...). En das maar goed ook, had echt niet veel over.

Het patroon is van Butterick, nummer 1558. De maten gaan tot 48 en daar begon het al. Volgens de maattabel moest ik voor mijn heupen een 50/52 hebben... Dus het patroon maar wat ruimer geknipt. Daarna was het rimpelen geblazen. De rimpelsteken waren geen probleem, het rimpelen zelf daarentegen een ramp. Draden knapten meteen... Dus met de hand met rijggaren opnieuw, met een beter resultaat. Vanochtend rok in elkaar gezet en gepast. Heupen: prima. Taille: VEEEEEEEEEEL te groot! Dus een heel stuk in moeten nemen. En das niet makkelijk met alleen een peutertje in huis. Rok aan, rok uit, rok aan, rok uit. Maar uiteindelijk is het me gelukt. Nu hoef ik alleen nog de tailleband en de zoom en dan is het eerste deel van mijn project carnaval af!


Ik heb hem maar even op de grond gelegd, als alles af is laat ik het resultaat op het model zien!!!
Op de foto is het niet te zien, de stof is zowiezo meer goudkleurig dan op de foto en er zit een glansje in.

Nog even het patroon:


Op naar de blouse en corset... En natuurlijk wil ik ook nog allerlei accessoires maken. En Marco weet het nog niet maar die gaat in hetzelfde thema als ik. Dus heb het nog druk genoeg, hahaha!

O ja, ik heb ook nog een kaartje gemaakt:

7 opmerkingen:

Julie Tucker-Wolek zei

Your skirt looks AMAZING!!!!

Tania zei

Die rok ziet er al prachtig uit!

Katrien zei

Gaaf! Je herinnert mij mooi op tijd aan de komende carnaval...ik heb nog een jaren 70nsprei liggen met veel roes eraan, misschien ook een enorme rok van maken?

Nina-hobbysite zei

Leuk kerstkaartje. Het ziet er niet als een makkelijke rok uit. Zo'n gouden rok lijkt me wel erg mooi. Ben benieuwd als je het zo meteen complete set heb.

Je@net zei

Wat knap, Natalie. Een heel werk, maar je rok wordt prachtig. Een enorme klus en dat voor je carnavalsrok. je moet er wel wat voor over hebben :o)
Ook je kaartje is erg mooi geworden!

Inge Roosen zei

Haha, ik zie het al voor me, rok aan, rok uit...en nog een keer...maar het resultaat mag er zijn. Wat een werk moet dat zijn. Bewonder je om je moed en doorzettingsvermogen. Je gaat sowieso schitteren met carnaval.
Liefs
Inge

Els04 zei

My god, geweldig! Geen verstand van naaien maar dit ziet er moeilijk uit!!!