dinsdag 18 augustus 2015

Een start, een feestje en een hoop andere dingen

Allereerst alles over de andere dingen...

Op deze herfstige augustusdag (12 graden is echt niet zo mijn ding in deze tijd van het jaar) is het geen goed idee buiten te zijn. Dus Sophie mag binnen de hele woonkamer op zijn kop zetten (nee geen foto's ;) ) en mama heeft zin in...Hachee! Met aardappelen en rode kool... Het ruikt nu hier dus heerlijk, jammer dat we geen geuren kunnen delen.

Om toch wat vrolijkheid in huis te brengen maar even bloemen gehaald:


Afgelopen zondag hadden we een feestje, superoma werd 99! Ze is nog goed bij de tijd, alleen de beentjes willen niet meer. Maar ja, het onderstel gaat ook al 99 jaar mee!
Helaas geen foto van oma op haar feest, heb er wel 1 van 2 jaar terug met Sophie:

Nogmaals gefeliciteerd lieve oma!

Een update van mijn quilt, heb er toch even aan gewerkt:


Woezel en Pip zijn af!

Ik heb hem afgelopen zaterdag naar de lijstenmaker gebracht (oef... geen IKEA lijstjes-prijs...) binnenkort mag ik hem ophalen en dan krijgen ze een mooi plaatsje in Sophie's slaapkamer. En ook maar meteen begonnen met een nieuw werk:Hmmm zullen jullie denken, waar is ze mee bezig? Wat gaat het worden?
Nou, dit:


Het begin is er, werk in uitvoering! (ben begonnen met het huisje van Hans en Grietje).

Ik heb ook een nieuw systeem besteld, een Superframe. Het vervangt een normale borduurring. Het grote voordeel is dat je het werk er gewoon in kunt laten zitten. Dit frame is gemaakt van PVC buizen met klemmen erom. Heb er gisteravond voor het eerst mee gewerkt en het bevalt super! Geen ring meer voor mij, althans bij het borduren.


Om te voorkomen dat het werk te vies wordt (je spant het werk er aan de voorkant op, waar je je stof vasthebt is ook de voorkant) zijn er speciale hoesjes voor, de zogenaamde Grime Guards. Die je heel handig zelf kunt maken. Ik heb een tutorial gevonden op het wereldwijde web, helaas ging mijn link niet open. Ben niet helemaal tevreden, hij zit er heel strak om maar met een kleiner werk is dat niet zo'n ramp. Maar voor een HAED is het toch echt te klein. Ga binnenkort dus maar een extra hoesje maken. En nog een paar frames bestellen :), best handig met meerdere werken.


Fijne avond alvast,

Liefs, Natalie


9 opmerkingen:

Els04 zei

Fijne avond met al je moois en smakelijk!!!

Anoniem zei

Je quilt is echt prachtig geworden en het borduurwerk van Woezel en Pip ook. Heel veel succes met je nieuwe borduurproject. Groetjes Esther

Je@net zei

Ooooh...hachee met rode kool, zou er spontaan trek van krijgen. En ik heb nog wel net twee pannenkoeken achter de kiezen. Wat een weer de laatste dagen, he? Gelukkig is het hier vanmiddag droog geworden en zelfs de zon is er net doorgekomen. Was meteen lekker war,. Dat belooft wat voor de komende dagen.
Wat wordt je quilt mooi, Natalie. En Woezel en Pip zijn klaar, super gaaf geworden. Wat zal dat mooi staan op het kamertje van Sophie!
Nog gefeliciteerd met je oma. Wat een mooie leeftijd en fijn dat ze nog zo bij de tijd is!

Fidike Mamivonat zei

O, beautiful stitching and quilting!
And the most important of all: congratulations to your supernanny!

Julie Tucker-Wolek zei

Loving that Oma picture!!!!!!!

Nina Hobbysite zei

Woezel en pip is leuk geworden. Mooie bloemen.

Els04 zei

Wat hebben wij wijze mannen he :)

marlies zei

Ben niet echt een woezel en pip fan, maar zo een abc is toch wel errug leuk ! Je borduurwerk van de efteling is echt ook gaaf zeg ! Wat een lieve foto van je dochter met je oma, echt om te koesteren

Marlies Mansveld zei

Wat wordt de quilt mooi!!! Hetis even doorbijten, maardan kun je straks echt supertrots zijn!
Woezel en pip zijn mooi geworden, die zal mooi staan straks en wat een leuk patroon van de Efteling!
Die borduurframes klinken handig, misschien moet ik dat ook eens overwegen.